Spar penge på miljørigtig havevanding

Vandpriserne fortsætter med at stige, og det bliver dyrere og dyrere for almindelige familier at bruge vand. Der er dog penge at spare ved at opsamle regnvandet fra hustaget og bruge det i haven.

En kubikmeter vand koster mere end 50 kr. og en families vandudgift er over 8.000 kr. om året. Der er derfor penge at spare ved at opsamle regnvandet og bruge det til vanding i haven, til bilvask og til vinduerne.

Spar 800 kr. om året

I foråret og sommermånederne er det således muligt at opsamle regnvandet og spare omkring 800 kr. om året. Et almindeligt parcelhustag på 150m2 opsamler hver måned 10m3 regnvand fra marts til september. Opsamler man regnvandet i en regnvandsbeholder har man gratis havevanding hele sommeren.

Regnvandsbeholderen placeres ved et nedløbsrør og tilsluttes nedløbsrøret med en slange. En overløbssikring sørger for at sende vandet videre når beholderen er fuld.

Vask bil og vinduer miljørigtigt

Regnvandet er perfekt til at vaske vinduerne og bilen da vandet ikke indeholder kalk og man derfor undgår striber på vinduerne og lakken.

Opsamling af regnvand er godt for miljøet da det ikke giver spildevand men i stedet genbruges. Regnvand som kommer fra husets tag kan dog indeholde bakterier og skidt og man skal derfor ikke bruge vandet til at vande direkte på grønsager og urter som ikke koges ved tilberedning.

Ved at installere en regnvandsbeholder tidligt i foråret er beholderen fyldt op når den første vanding er nødvendig.

Vandopsamling er altså både godt for miljøet og for pengepungen.

Regnvandsbeholdere fra 100 til 500 liter sælges online på www.moreland.dk fra 199 kr.