Skab aftenhygge på terrassen

Når de solrige sommerdage afsluttes på terrassen og dag bliver til aften, er det dejligt med godt samvær og en hyggelig stemning.

En lille - men personlig terrasse - er altid mere hyggelig end en stor og flisebelagt terrasse. Det handler om at skabe små hyggelige rum på terrassen vha. af blomster, bål, hængekøjer, fakler m.m.

Fakler, bålsteder og levende lys på havebordet skaber et varmt og hyggeligt skær når solen er gået ned. Stil fakler omkring terrassen eller i bedene tæt på terrassen og tænd op i en udendørs pejs, bålsted eller bålkurv, og lad børnene lave snobrød eller riste skumfiduser.

Når solens varme forsvinder hen på aftenen, er en terrassevarmer en rigtig god måde at holde varmen på. En terrassevarmer med levende flamme skaber også en hyggelig stemning og noget flot at se på, og kan samtidig benyttes som afskærmning på terrassen. En mindre bordvarmer kan også placeres på havebordet og give varme omkring bordet.

En hængekøje kan være nyttig til at skille terrassen op i rum og kan samtidig bruges til afslapning i løbet af dagen. Hæng den op mellem træer og stolper eller brug et hængekøjestativ til at placere hængekøjen bedst muligt.

I stedet for almindelige fyrfadslys på bordet, så brug lysposer hvor fyrfadslysene er placeret i. Det skaber et blødere og varmere lys. Lysposerne er billige og kan genbruges – så stil evt. lysposerne rundt omkring i kanten af terrassen.

Levende lys og ild, varme og afskærmning er vigtigt når man vil skabe en hyggelig stemning på sommeraftenerne på terrassen. Med få virkemidler kan man omdanne en kedelig og mørk terrasse til et hyggeligt udendørs opholdsrum for familie og venner.

På moreland.dk sælges alt fra fakler, terrassevarmere, bålkurve til hængekøjer til gode priser – leveret direkte til døren.