Nyhed – trods tyngdekraften og vend dine krydderurter på hovedet


Moreland tager urban gardening til det næste niveau og præsenterer hængende potteplanter, der gør det muligt at fylde selv det mindste køkken med friske krydderurter og chili.En potteplante kan ikke bare vendes på hovedet

Jo den kan – men det kræver nytænkning og en innovativ løsning, som den hængende potteplante fra moreland.dk. Urtepotten er opdelt i to funktionsrum, hvor det ene er planterummet, mens det andet fungerer som vandbeholder.

Nederst i urtepotten er planterummet, der fyldes med jord og plante præcis som ved alle andre urtepotter. Men derudover er den hængende potteplante helt anderledes. En unik låsering monteres, når potten er fuld, og forhindrer at jord og plante falder ud. Et lille fintmasket net placeres over jorden for at sikre, at potteplanten ikke drysser.

Vandbeholderen sidder i toppen af urtepotten, hvor der også er huller til vanding. Fra vandbeholderen siver vandet langsomt til plantens rødder. Vandbeholderen regulerer vandmængden og medfører, at planterne kan vandes sjældnere og ikke udtørrer over en weekend. En lille indikatorpind viser, når det er tid til at vande igen.

Hvor skal urtepotten hænge?

Den hængende potteplante er i bestandigt plastmateriale og kan hænge inde såvel som ude. Det er oplagt at fylde loftet over køkkenbordet eller et hjørne med smukke krydderurter og chili, der giver masser af smag til maden. Krydderurter eller slyngplanter som visse orkideer er særlig velegnede til at vokse nedad. Andre planter vil altid søge opad, hvilket giver en smuk effekt med bukkede blade og stænkler.

Lækker mad på få kvadratmeter – hele året

De fleste krydderurter og chilier kræver masser af sol og varme og kan derfor kun dyrkes om sommeren. Ideen bag den hængende potteplante er at tage urban gardening ind i hjemmet til glæde hele året. Få plads til mange krydderurter i køkkenet ved at hænge dem i loftet med den hængende potteplante fra moreland.dk.