Hold fødderne på jorden - undgå faldulykker

Hvert år når sneen falder og frosten kommer, er glatte veje og fortove skyld i flere faldulykker, der ellers nemt kan undgås med pigge under skoen eller skistave, der hjælper balancen.

Sne og frost er for mange forbundet med vinter, jul og hygge. Men med frosten kommer det glatte føre, som også et stort irritations moment for mange danskere, der hver dag i flere måneder risikerer at falde og slå sig på isede veje.

Særligt udsatte for faldulykker er de mange ældre, der risikere at slå sig slemt, hvis de falder. En faldulykke kan medføre alt fra blå mærker til brækkede knogler, overrevne ledbånd eller hovedslag – ulykker der kan tage fra få dage til flere måneder at komme over.

Selvom henholdsvis naboer, kommuner og virksomheder har interesse i og pligt til at rydde sne og glatførebekæmpe, så er det umuligt at undgå glatte områder. Derfor er alle, der bevæger sig udenfor, nødt til at tage egne forbehold for at undgå at falde.

Vintervejret skal ikke holde nogen fra at komme ud og handle eller gå en tur i den friske luft. Pigge til under skoen, snesko eller skistave gør det lettere at holde balancen og komme sikkert rundt på trods af vejret.

Hos moreland.dk sælges forskellige former for pigsåler, der let kan påmonteres på alt fra højhælede sko til store vinterstøvler. Moreland.dk sælger også skistave, der kan påmonteres gummiender og bruges til stavgang, når sneen er væk. Kom sikkert gennem vinteren med vinterudstyr fra 29 kr. pr sæt.