Giv planterne vintertøj på


Vinteren står for døren, og det er på tide at sikre haveplanternes overlevelse. Sarte planter trænger til en varm vinterfrakke, når temperaturen falder og frosten kommer snigende.

Hvorfor give planterne tøj på?

Planter der stammer fra varmere lande, som figentræer, roser og buksbom er ikke skabt til det danske klima og har derfor svært ved at klare vinteren uden at få frostskader. Derfor er det en fordel at vælge et frost fleece cover, som beskytter planten og derved forlænger dens levetid. Og det er ikke kun planter, der har svært ved at overleve vinteren. Blomsterkrukker risikerer at få frostsprængninger, og her er løsningen også, at pakke dem ind i frost fleece.

På moreland.dk forhandles forskellige typer fleece covers. Alle covers er lavet af isolerende og åndbart fleece materiale. Fleecen er let og tynger derfor ikke planterne. Selvom planten er beskyttet af coveret kan fugt, luft og lys stadig slippe ind og forsyne planten med vigtige næringsstoffer. Coveret beskytter samtidig planten mod mindre skadedyr.

Frost fleece og covers findes i flere varianter

Fleece covers findes i forskellige udformninger afhængig af behov. Et teltformet cover er det rigtige valg, hvis høje planter skal beskyttes mod vinterkulden. Coveret er praktisk, da det omslutter hele planten samt dens krukke. Coveret kan beskytte mod frost helt ned til - 8◦C. Ved hård frost anbefales det, at give planterne ekstra isolation fx ved at sætte dem ind i haveskuret eller udestuen. Planter i krukker er især udsat for frost, da rodnettet i krukken får direkte frost fra alle sider. Derfor er det en god ide at vælge et cover, som slutter helt tæt om krukken. Til store flader som buske eller bede er en fleece dug, der kan klippes til i størrelsen, det optimale valg.

Hvornår skal planterne vinterafdækkes?

Det er ideelt at frostbeskytte sarte planter inden den første frost indtræder. Frost uden sne, også kaldet barfrost, kan volde stor skade på planterne. Når nattefrosten er overstået, kan frost fleecen gemmes og genbruges den efterfølgende vinter.